Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή -- Ανακαλούνται μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα, επικίνδυνα ρούχα και παιχνίδια.

Για προϊόντα στα οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση διάθεσης στην αγορά, ή ανακαλούνται από τις εταιρείες προειδοποιεί η
Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Σε αυτά περιλαμβάνεται η ειδοποίηση ανάκλησης μοτοσυκλετών BMW αλλά και αυτοκινήτων CITROEN.
Συγκεκριμένα, ανακαλούνται μοντέλα μοτοσυκλετών BMW R 1200 RT έκδοσης 2002 καθώς
εντοπίστηκε αστοχία του άξονα ανάρτησης η οποία είναι πιθανό να προκαλέσει τραυματισμούς.
Επίσης ανακαλούνται οχήματα Citroen C3 Picasso έκδοσης 2001 και 2007, στα οποία εντοπίστηκε ελάττωμα στο αμορτισέρ στήριξης της πόρτας του πορτ-μπαγκάζ. Το ενδεχόμενο να μη λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα να μην είναι εγγυημένη η παραμονή της πόρτας στην ανοιχτή θέση, επισύει τον κίνδυνο τραυματισμών.
Ταυτόχρονα ανακαλούνται φουσκωτά spa, κινεζικής προέλευσης, που μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία ή πνιγμό, παιδικά μαγιό και καπέλα θαλάσσης που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, καθώς και παιχνίδια, μελάνια για παιδικά τατουάζ αλλά και αντικείμενα οικιακής χρήσης.
Στον πίνακα της εβδομαδιαίας ειδοποίησης της RAPEX περιέχονται όλα τα προϊόντα.
«Τα προϊόντα που αναφέρονται στις εβδομαδιαίες κοινοποιήσεις του RAPEX είτε έχουν εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν κριθεί ως μη ασφαλή, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η διάθεσή τους στην αγορά, είτε ο ίδιοι οι παραγωγοί -έχοντας εντοπίσει κάποιο δυνητικό κίνδυνο που μπορεί αυτά να παρουσιάσουν- έχουν προβεί σε εθελούσια απόσυρσή τους από την αγορά και ανάκληση από τους καταναλωτές, στα πλαίσια των υποχρεώσεων τους βάσει του Άρθρου 5 της ΚΥΑ Ζ3-2810/2004 "Γενική Ασφάλεια των Προϊόντων"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ