Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ , ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ.

Ενα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα των μνημονιακών κυβερνήσεων εις βάρος του ελληνικού λαού συντελέστηκε στο χώρο της υγείας με τραγικές και εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες για την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες από τα δημόσια νοσοκομεία και όχι μόνο...
Ανδρέας Λοβέρδος, Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης έκαναν τα πάντα για να διαλύσουν το δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας υγείας, διαμορφώνοντας μέχρι και συνθήκες αθέμιτου
ανταγωνισμού, με την καθιέρωση της δραστικής ουσίας και την «εισβολή» των γενόσημων φαρμάκων στη συνταγογράφηση, που ως αποτέλεσμα είχαν τη μείωση του επιπέδου κάλυψης των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών, αλλά και της περαιτέρω οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών.
Και τούτο, διότι στην πλειονότητά τους, οι ασφαλισμένοι δεν εμπιστεύονται -ορθά- τα αμφίβολης προέλευσης και ελεγκτέας ποιότητας - αποτελεσματικότητας γενόσημα, παρά μόνο τα φάρμακα που επί χρόνια ελάμβαναν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας τους.
Το κεφάλαιο της Υγείας αποτελεί και πρέπει για πάντα να αποτελεί μια από τις βασικές «κόκκινες γραμμές» της νέας κυβέρνησης.
Σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε για τις προηγούμενες, που όλα τα... ισοδύναμα μέτρα τα έβρισκαν οι εντολοδόχοι υπουργοί και πρωθυπουργοί -κατ' εντολή των τροϊκανών βέβαια- στις περικοπές στην υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, οφείλουν να βάλουν ένα τέλος στην απαξίωση της πολιτικής υγείας και της περαιτέρω διάλυσης ενός συστήματος που κυριολεκτικά οδηγεί στα όριά τους τους ασφαλισμένους και ακόμα περισσότερο τους μη ασφαλισμένους που και εκείνοι με τη σειρά τους, πλήρη κάλυψη ακούνε και πλήρη κάλυψη δεν βλέπουν...
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει δώσει από τα πρώτα 24ωρα της παρουσίας του στο υπουργείο Υγείας, σαφή δείγματα γραφής για τις προθέσεις του, αναφορικά με μια σειρά σαρωτικών αλλαγών και παρεμβάσεων που προτίθεται να κάνει άμεσα, ώστε να καταργηθούν τα μνημονιακά «εκτρώματα». Και παράλληλα να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις για δραστικές παρεμβάσεις προς όφελος των Ελλήνων που επί πέντε χρόνια «βασανίζονται» καθημερινά, αφού το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία έχει μετατραπεί σε έναν οδυνηρό εφιάλτη που σε πολλές περιπτώσεις είχε -δυστυχώς- θλιβερή κατάληξη για χιλιάδες συμπατριώτες μας.
Αυτό που πλέον αναμένεται είναι η παρουσίαση των επίσημων θέσεων του υπουργείου Υγείας, καθώς ο πρώτος γύρος του διαλόγου με τους θεσμικούς φορείς έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Η γνωστοποίηση και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο χώρο της υγείας είναι ένα από τα «κεφάλαια» που θα κρίνουν πολλά για την κυβέρνηση και την αποφασιστικότητά της να μην επιτρέψει ποτέ ξανά στους δανειστές να εμπλακούν σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, ακριβώς όπως προεκλογικά έχει δεσμευτεί...
Η τρόικα, η Μέρκελ και το ΔΝΤ δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά να καθορίζουν ποια φάρμακα θα χορηγούν οι γιατροί στους Ελληνες και από ποιες εταιρίες γερμανικών ή ισραηλινών συμφερόντων, δεν έχουν κανένα λόγο να πριμοδοτούν την επιβολή μελετών αναδιοργάνωσης του συστήματος υγείας από την Task Force και καλό θα είναι όσοι υπάκουσαν σαν πιστά... σκυλιά και εκτέλεσαν κατά γράμμα τις σχετικές εντολές και μαζί τον ελληνικό λαό, να έρθει πολύ σύντομα η ώρα να λογοδοτήσουν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.
Η κατάργηση της δραστικής ουσίας στη συνταγογράφηση, η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2.5 με 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να συμπεριληφθεί μέσω του επιπλέον ποσού η πλήρης και πραγματικά ουσιαστικά κάλυψη του συνόλου των ανασφάλιστων πολιτών και η επαναφορά της απολύτως δωρεάν πρόσβασης των Ελλήνων στα δημόσια νοσοκομεία, είναι τα πρώτα μέτρα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκληθεί στον τομέα της υγείας, τα οποία και αναμένουν οι πολίτες, αλλά και οι γιατροί που με μια σειρά παρεμβάσεών τους έχουν ενημερώσει σχετικά τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Μένει να διαπιστωθεί στην πράξη, αν και σε τι βαθμό θα κατορθώσει ο κ. Κουρουμπλής να πετάξει έξω από το Υπουργείο Υγείας τους υπαλλήλους της τρόικας και τους συμβούλους της Μέρκελ και του Ράϊχενμπαχ, που τους είχαν... πρώτη θέση οι προκάτοχοί του, ώστε να παίζουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους εις βάρος της υγείας των Ελλήνων.
Κύριε Κουρουμπλή, γνωρίζετε καλά και είναι προς τιμήν σας πως άλλες παρεμβάσεις ξένων συμφερόντων και εκπτώσεις στην υγεία μας δεν πρόκειται να γίνουν πλέον ανεκτές από τον ελληνικό λαό. Όπως γνωρίζετε καλύτερα απ' τον καθένα τις πραγματικές ανάγκες για την παροχή ποιοτικών ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών που δικαιούνται όλοι οι Ελληνες.
Αγνοήστε τις παρεμβάσεις αυτές που σίγουρα θα επιχειρηθούν και στο έργο σας, προχωρήστε στις μεταρρυθμίσεις που και προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημοσιοποιήσει στο πρόγραμμά του και το κυριότερο, στείλτε στους εισαγγελείς και δώστε στη δημοσιότητα όλα τα σκάνδαλα στα οποία πρωταγωνίστησαν οι προκάτοχοί σας, ξεκινώντας από τις συνταρακτικές λεπτομέρειες της «δωρεάς», μέσω πλειστηριασμού, του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αρθρο απο το http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ