Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Με καλες τιμες στα πρωτα ροδακινα ξεκινησε η σαιζον.1.5 εως 2 ευρω τα πρωτα ροδακινα απο την Λακωνια και 4.5ευρω τα Ισπανικα.

Με καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινάει φέτος η αγορά στο επιτραπέζιο ροδάκινο, παρά τις δυσκολίες που ανακύπτουν από το ρωσικό εµπάργκο και την έλλειψη συντονισµού της κατάστασης από τις εδώ αρχές. Όλες οι
εκτιµήσεις θέλουν τη φετινή παραγωγή να είναι µικρότερη έως και 30% σε σχέση µε πέρυσι, ενώ ακόµα λιγότερα είναι τα πολύ καλά επιτραπέζια ροδάκινα, καθώς οι βροχές της άνοιξης δεν βοήθησαν στην καρπόδεση και στη σωστή ανάπτυξη του καρπού ειδικά σε κάποιες περιοχές Μια µατιά στα καλά µανάβικα και στις προθήκες των σούπερ µάρκετ θα δείξει αυτές τις µέρες ότι τα πρώτα ροδάκινα που πιάνουν «στασίδι» ακόµα και στη χώρα µας είναι τα ισπανικά και πληρώνονται µε τιµή µέχρι και 4,5 ευρώ το κιλό από τους καταναλωτές. Αυτό και µόνο δείχνει µε σαφήνεια το δρόµο που οφείλει να ακολουθήσει το προϊόν στη χώρα µας, καθώς το σύνολο σχεδόν της παραγωγής προέρχεται από τη βόρεια Ελλάδα και αργεί να ωριµάσει. Αρκεί να αναφερθεί ότι τα ελάχιστα επιτραπέζια ροδάκινα που καλλιεργούνται τα τελευταία χρόνια σε µια περιοχή κοντά στη Σκάλα Λακωνίας βγήκαν εδώ και µέρες στην παραγωγή και πληρώνονται αδρά (πάνω από 1,5 - 2 ευρώ το κιλό) σε σχέση µε τις ισχύουσες γενικότερα τιµές παραγωγού στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ