Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Σφοδρη χαλαζοπτωση επληξε χθες περιοχες της Πελλας.Μεγαλες ζημιες σε ροδακινα κερασια και αλλες καλλιεργιες.Στον Ελγα η Θ Τζακρη ζητησε αμεσες εκτιμησεις.

Συνεργασία είχαν σήμερα 18-6-2015 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη με την Προϊσταμένη του Καταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας κ. Μ. Παππά αναφορικά με τις έντονες
χαλαζοπτώσεις που έπληξαν χθες (17-6-2015) εκτεταμένες περιοχές στην Αριδαία (Υδραία, Τσάκοι-Χρύσα, Ξιφιανή, Πολυκάρπη κ.λπ.) και της Σκύδρας (Λιποχώρι, Ριζό κ.λπ.) προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες συμπύρηνων και επιτραπέζιων ροδακίνων, κερασιών, δαμασκήνων κ.λπ.

Η κ. Παππά ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι έχουν ήδη ανοίξει αναγγελίες για την υποβολή των δηλώσεων ζημίας από τους αγρότες στα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα, ενώ αύριο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τους επόπτες θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές ώστε να γίνουν οι πρώτες επισημάνσεις. Επίσης η κ. Παππά ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι η διαδικασία των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα αρχίσει άμεσα εφόσον στις πληγείσες περιοχές βρίσκονται ήδη γεωπόνοι-εκτιμητές του ΕΛΓΑ που πραγματοποιούν εκτιμήσεις από προηγούμενες αναγγελίες.

Η κ. Τζάκρη ζήτησε από την κ. Παππά οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να καταβάλουν την μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε αφενός οι εκτιμήσεις να είναι δίκαιες και αντικειμενικές και αφετέρου τόσο η διαδικασία των εκτιμήσεων, όσο και η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων στους ζημιωθέντες, να είναι όσο το δυνατόν ταχύτερες, εφόσον η θεομηνία του χαλαζιού στις πληγείσες περιοχές, μετά τους παγετούς της Άνοιξης ολοκλήρωσε το σκηνικό της καταστροφής και εξαφάνισε στην κυριολεξία την προσδοκία οποιουδήποτε εισοδήματος για τους παραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ