Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Εισαγγελέα καλούν οι βιομήχανοι της ΕΚΕ για τα παράνομα στέκια στο συμπύρηνο.

Λίστα με 24 σημεία παράνομης συγκέντρωσης συμπύρηνων ροδάκινων, γνωστότερα και ως «στέκια», που λυμαίνονται το προϊόν και δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στον κύκλο παραγωγής και εμπορίας του κλάδου, κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Βέροιας και ζητείται η άμεση παρέμβασή του, προκειμένου έστω και με καθυστέρηση, να προστατευτεί η νομιμότητα και να αποκατασταθεί η τάξη.
 Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Agronews στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης 23 Ιουλίου, το
κατώφλι της Εισαγγελίας Βέροιας το διάβηκε ο γενικός διευθυντής της ΕΚΕ, κ. Κώστας Αποστόλου, συνοδευόμενος από νομικό σύμβουλο και κατάθεσαν σχετική αναφορά για το θέμα των «στεκιών», τα οποία έχουν αρχίσει να ξεφυτρώνουν ανεξέλεγκτα στην Ημαθία, όσο και στην περιοχή της Πέλλας και με τη δράση τους νοθεύουν τον ανταγωνισμό στον κλάδο, με συνέπεια να έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, όπως αναφέρεται αρμοδίως.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επικεφαλής της ΕΚΕ πήρε την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, εκπροσωπώντας την Επιτροπή Φορέων που συστήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της ΔΑΟΚ, για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των παράνομων χώρων συγκέντρωσης συμπύρηνων ροδάκινων, στο πλαίσιο της σχετικής εγκυκλίου που εξέδωσε το ΥπΑΑΤ. Στην επιτροπή αυτή, εκτός από την ΕΚΕ, συμμετέχουν με εκπρόσωπό η Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών του νομού Ημαθίας, το τοπικό Επιμελητήριο, καθώς και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής.

 http://www.agronews.gr/

 Περισσότερες λεπτομέρειες για την «πληγή» των στεκιών, στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 25 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ